ENDAST FÖR RIDSKOLEELEVER

Vintern 2017/2018 har vi endast medryttare på två hästar då vi har ett större behov av hästarna till övrig verksamhet.

Att vara medryttare
För de elever som vill ta ett steg närmare mot att ha egen häst finns det möjlighet att vara medryttare på någon av hästarna. Det innebär att man sköter om hästen de dagar man har bestämt, på gott och ont. Man får själv lämna eller hämta hästen i hagen, visitera och göra i ordning den före och efter ridning samt rida inne eller ute själv. Även mockning och iordningställande av foder mm hjälper man till med. Om hästen skulle bli sjuk eller halt så är man ändå skyldig att åka ut och ta hand om hästen, precis som det är om man har sin egen häst.

Tanken med att vara medryttare är att man ska
– få möjlighet att komplettera sin lektionsridning med självständig ridning,
– kunna öva på saker man lärt sig under lektion eller på eget håll,
-kunna känna efter lite hur det är att ha egen häst,
– lära sig mer.Tycker man om att vara i stallet och pyssla så får man även mycket kontakt med andra medryttare och hästägare. Inte minst så har man en anledning att ta sig ut till stallet och bara hänga, titta på lektioner och andra ryttare, fika med andra hästintresserade och kanske hjälpa till lite här och där.

Medryttare en dag i veckan kostar 800 kr per månad och för två dagar i veckan 1 500 kr per månad.

Hyra enstaka tillfällen 500 kr för terminselever, 600 kr för övriga. Lågsäsongspriser gäller under perioden 1/1-31/3 300/400 kr. Bokad häst kan avbokas samma dag från båda håll.