Kort ridtur runt slottet

Från ca 5 år. 15 min Ridning runt slottet, vår personal går med. Max en medföljande promenerar. Inga hundar eller barnvagnar kan följa med. Total tid 15 min.
Pris 156kr/15 min
Bokas vissa datum kl 15.30 samt hög tillgänglighet på loven med någon dags framförhållning.

Hästhäng 1 tim

Att vi människor mår bra av djur är ingen hemlighet. Hästens betydelse för oss har varit otroligt viktig och vi har mycket att tacka den för. Den har burit oss, dragit fram våra vagnar, plöjt våra åkrar och kämpat för oss i strid. På Island som våra hästar härstammar från har den haft en än mer betydande roll för det isländska folket.

Denna stund ägnar vi åt hästen i hagen eller stallet beroende på vädret. Vi lyssnar på hästarnas rofyllda tuggande, utforskar hur hästen trivs att bli borstad eller berörd. Ta en stund och stå med händerna mot hästens sida och känn hur hästens andetag påverkar dig eller försök att fånga hästens intresse för dig och se hur nyfiken den kan vara.

Vår personal möter dig i stallet och hjälper dig att matcha en häst att hänga med. Personalen kommer att finnas i närheten men du kan även välja att vara för dig själv med hästen om du vill. Total tid 1 tim.

Pris 250 kr
Bokas vissa datum kl 15.30.

Tillval: Privat tid då stallet är stängt för andra besökare. Kontakta oss för mer info.

Ridning & samvaro

För barn från ca 6 år, ungdomar och vuxna. Upplev naturen runt Häringes naturreservat och samvaron med våra islandshästar. Häst- och stallpyssel före och efter ridning. Ca 30 min Ridning i naturen, vår personal går med. Barn (eller vuxen) rider och max en medföljande promenerar. Inga hundar eller barnvagnar kan följa med. Total tid ca 1,5 tim.
Pris 950kr
Bokas vissa datum kl 13 samt hög tillgänglighet på loven med någon dags framförhållning.

Aktivitetsbanan

Träna upp din förmåga att kommunicera med kroppsspråk i positiv anda och anpassa dig efter hästens natur för att lotsa den genom en bana med bommar och koner där uppgifterna kan vara lite kluriga att lösa. Ca 30 min på banan + tid när vi hjälps åt att ta fram och ta bort banan samt ta hand om hästarna. Total tid ca 1 tim.
Pris 350 kr
Bokas fredagar kl 9-16

Vandring

Hästarnas fyrtaktiga skritt påverkar oss till att landa i oss själva på ett sätt som kan återupplevas om och om igen i åratal.

Vi leder dem en tur på ca 4 km i naturreservatet där vi ser både havet och många djur både i luften, på vattnet och på land. Någonstans längs vägen stannar vi och fikar med det som hästarna har burit med sig i packväskor (som även rymmer era jackor /extra kläder och vattenflaskor). Mindre barn kan få sitta på hästen när benen inte orkar bära.

Guide följer alltid med. Minst två hästar och max 16 hästar i samma gupp. Meddela vid bokning om du vill bli tilldelad en häst att leda själv under vandringen. Genomförs vid minst 4 betalande. Total tid ca 2 timmar.
Pris 450 kr
Bokas vissa datum kl 10.

Chokladrundan

Vi gör i ordning hästarna tillsammans i stallet, rider i ca 4 km och avslutar med att pyssla om hästarna. Vi fikar med varm choklad (kaffe/te om någon önskar) och muffins i stallet efteråt. Minst en vuxen måste rida med. Förälder/vuxen ansvarar för sitt barn. Ridning + häst- och stallmys, totalt ca 2 tim.
Pris 1100kr
Bokas vissa datum kl 10.

Barbackatur

Cirka 4 km ridning bl a till sommarhagen, paus och omvårdnad av beteshästar och sin ridhäst. Total tid ca 2 tim.
Pris 885kr
Bokas vissa datum under sommaren

Vår/Sommar/Höst/Vinterritt med havsutsikt och fika (Säsongsritt)

Vi rider i skritt och tölt anpassat efter gruppen i ca 4km, ca 45-60 min. Från 13 år eller ca 8 år om barnet kan styra och reglera tempo bestämt. Barn rider med ridvan vuxen. Viktgräns ca 65-95 kg, kan variera på olika bokningar. Vi fikar efteråt vid stallet. Total tid ca 1,5 tim.
Pris 1100kr
Bokas vissa datum kl 13.

60 min Kvällsritt ink hästmys

Vi rider i skritt och tölt anpassat efter gruppen. Från 13 år eller ca 8 år om barnet kan styra och reglera tempo bestämt. Barn rider med ridvan vuxen. Viktgräns 80 kg, kan variera på olika bokningar.
Ni kommer ca 15 min före bokad tid, som det står i bekräftelsen då vi börjar med att dela ut hästar. Efter en liten genomgång gör vi iordning hästarna och därefter rider vi ut.  Efteråt tar vi hand om hästarna och släpper ut dem i hagen. Total tid ca 2 tim.
Pris 1250kr
Bokas vissa datum kl 17.15 eller 19.15.

2 tim uteritt med fika vid havet

Vi rider i skritt och tölt anpassat efter gruppen i ca 7-8 km, ca 2 timmar inklusive fika vid havet. Från 13 år. Viktgräns ca 80 kg, kan variera på olika bokningar. Total tid ca 2,5 tim.
Pris 1560kr
Bokas vissa datum kl 10.

Boka övrigt på hälsa i Västerhaninge
TimeCenter