FYRGÅNGSTÄVLING Clear Round

 

Fredag 2 maj kl 18 på Ovalbanan Häringe

 

18.00 Samling i stallet, Sofies islandshästar. Gemomgång av programmet, startlistor samt utdelning av hyrhästar till de tävlande. Två deltagare/häst.

 

18.15-18.30 Uppvärmning grupp 1. Hjälpinstruktör finns på dressyrbanan. Uppvärmning sker på dressyrbanan och ovalbanan.

 

18.30-18.45 Uppvärmning grupp 2.

 

18.45 Första start.

 

20.00 Hoppas vi att alla ridit klart, rosetter är utdelade och de som undrar över något fått svar på sina frågor.

 

Så här går det till:
Håll dig beredd utanför ovalbanan när det snart är dags för din tur.
Rid in på ovalbanan i tölt när du blir inkallad.
Rid närmaste väg till start. Start är på mitten av en kortsida. Du väljer själv om du vill rida i höger eller vänster varv. Du får inte passera mitten på kurvan efter den kortsida du tänker starta på innan du vänder (gäller bara dig som rider in i motsatt varv av det du tänker rida programmet i).
Hälsa när du börjar programmet.
Visa ca en fjärdedels varv i tölt, trav och galopp. Visa ca en åttondels varv i skritt. Du har alltså ca en åttondels varv att lägga övergångar på J
Du bör ha din häst i galopp när programmet avslutas, på samma plats som programmet startade.
Hästen ska vara i skritt senast mitten på kommande långsida efter programmets slut.
Skritta så länge att du är säker på att domaren har sett att du skrittar och ta därefter närmaste väg på banan till grinden, du får byta varv då om du behöver och rid ut i tölt eller trav så att det går lite snabbare.

 

Om du har visat alla gångarter och inte fått något avdrag så har du klarat dig och får 40 poäng och en rosett. Du får även poäng för gångarten utifrån hästens normalprestation (på våra verksamhetshästar). Avdrag med 5 poäng görs om du glömmer att hälsa, lämnar banan med 1-3 hovar, missar att visa en gångart. Diskvalificerad blir du om du backar inne på banan, voltar, lämnar banan med fyra hovar, sitter av eller inte tar ner hästen i skritt i tid efter programmets slut.

 

När alla startat så blir det rosettutdelning för de som klarat programmet utan avdrag. Uppvärmningsgrupp 2 kommer in på banan till häst och får rosett och ärevarv. Därefter rosettutdelning grupp 1.

 

Passa på att träna på tävlingsmoment. Kom igen nu då! Det kostar bara 100 kr oavsett om du är elev eller inte och oavsett om du ställer upp med vår häst eller med egen. Max 16 platser kvar idag, tisdag den 29 april 2014. Anmäl genom mail kontakta@islands-hastar.se senast onsdag 30/4.

 

FYRGÅNGSTÄVLING Clear Round

Sofie
sofie@islands-hastar.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *