Redigerad 190605
VILL DU RIDA TILLSAMMANS MED DITT BARN?

Privatlektion från ca 3 år
Vi har en fantastisk barnhäst som vi kan låta riktigt små och/eller rädda barn få rida ut på. Du och barnet rider på varsin häst tillsammans med en instruktör. Hästarna är i ordning när ni kommer till er bokade tid. Ni rider en timme och har därefter 30 min att ta hand om hästarna efteråt, med ledning av personal.

Tid: Detta går att boka vissa vardagar med start kl 9-14 och kostar för två personer 1 500 kr. Vissa vardagar och helger kan bokas och kostar då 1 700 kr.

Uteritt från ca 6 år
För dig som kan ha ordning på en häst till (utöver den du själv rider på) under uteritten. Du kan få ha ditt barns häst som handhäst (om det behövs) och då rida uteritt tillsammans med ditt barn. Vi behöver bedöma om det är lämpligt eller inte och därför behöver du vara känd för oss.

Tid: Datum reserverat 9 platser 15/6 kl 13.30- ca 15.30 ink fika och kostar 783 kr pp för elever (900 kr för övriga.)

 

Återkommande uteritter för vana ryttare över 12 år.
Strandmys (vana krävs)

För dig som vill hänga med i jämna och kontrollerade tempon i skritt, trav/tölt och galopp. Vi gör i ordning hästarna tillsammans med instruktör i stallet första halvtimmen. Uteritten går till havet där vi låter hästarna plaska lite innan vi fikar. På hemvägen tränar vi på utvecklande övningar. Du behöver eventuellt ta hand om häst och utrustning efteråt, ca 15 min extra.

Tid: Kl 9-12 ca 6 platser är reserverade 30/6, 24/8. Ink fika och kostar 783 kr pp för elever (900 kr för övriga.) Bokning per gång.

 

Aktiv kommunikation (vana krävs)
För dig som vill hänga med i jämna och kontrollerade tempon i skritt, trav/tölt och galopp. Hästarna är i ordning när du kommer till din bokade tid. Innan vi sitter upp leder vi hästarna ca 10 minuter för att läsa av dem och skapa en bättre kontakt. Under ridpasset fortsätter vi att sträva efter en god och aktiv kommunikation med hästarna med hjälp av olika övningar. Någonstans på vägen stannar vi och fikar. Efteråt hjälps vi åt att ta hand om hästarna och förbereder stallet inför dagen efter.

Tid: Kl 12.30-15.30 ca 6 platser  är reserverade 26/5, 14/7 (9.30-12.30), 17/8. Ink fika och kostar 783 kr pp för elever (900 kr för övriga.) Bokning per gång.

 

Stock och sten (vana krävs)
För dig som vill rida lite fartigare i svårare terräng. Vi gör i ordning hästarna tillsammans med instruktör i stallet första halvtimmen. Ridturen går sedan bitvis i svårare terräng och det kan finnas sträckor där man behöver sitta av och leda hästen en bit för att komma fram. Vi fikar någonstans längs vägen och gör tillsammans i ordning hästarna för natten efteråt.

Du ska kunna utföra detta med ridutrustningen på:

  • Böja dig ner och röra vid din fot. Detta ska utföras 2 ggr på vardera sida när du sitter till häst i skritt under en sträcka på ca 40 meter.
  • Sitta i ställningen ”Grodan” i minst 5 sekunder när du sitter till häst i skritt.
  • I tölt eller trav kunna snabbt luta dig framåt som för att rida under en gren och direkt komma upp i lodrät position igen.

Platser är reserverade tisdag 18/6, 25/6, 16/7 kl 18-21 (total tidsåtgång). Ink fika och kostar 783 kr pp för elever (900 kr för övriga.) Bokning per gång.

 

Övriga från ca 12 år, ingen vana krävs.

Hästmyset (Ingen vana krävs)
För dig som är nybörjare eller har blivit rädd eller osäker i hanteringen eller ridningen av häst. Vi gör i ordning någon eller några hästar tillsammans med instruktör första ca 40 minuterna. Deltagarna (max 6 st) tar en promenad tillsammans med några av hästarna. Alla som vill får rida men kanske dela en häst tillsammans med en annan deltagare så att man kan hjälpa varandra att leda hästen. Deltagarna får övningar att jobba med under tiden de leder hästarna och de som rider får övningar för att känna sig trygga. Vi är ute ca 45-75 minuter beroende på gruppens behov. Vi avslutar med att prata igenom vad vi upplevt under en fika. Bokning per gång.

Fredag 17 maj, lördag 25 maj, fredag 31 maj kl 13-16, Total tidsåtgång 3 timmar. 900 kr pp ink fika.

 

Markkurs (från 12 år, ingen vana krävs)
För dig som vill lära dig mer om hantering av häst. Vi pratar om hur hästen beter sig, vad ledarskap är, kommunikation och träning av häst i syfte att få hästen trygg, glad och aktiv. Praktiska övningar i hur man leder, lastar, longerar och kommunicerar med hästen. Kursen lämpar sig väl för dig som går i ridskolan och är en bra inslussning för dig som vill börja i ridskolan hos oss.

Kursen är på fyra tillfällen vardagar kl 13-16 och kostar 2 500 kr.
Vid intresse maila vilka veckodagar du kan under våren alt. hösten så försöker vi få ihop en grupp.

Sofie
sofie@islands-hastar.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *