Våra ritter

Vi erbjuder uteritter i skritt och tölt/trav för både vana och ovana deltagare över 13 år, nästan alla dagar hela året. Med anlagda ridvägar på den vackra halvön i Häringes naturreservat behöver vi inte rida i trafik eller bli skrapade mot trädstammar. Väljer du den längre ritten så stannar vi och fikar vid havet.

När du kommer till oss de första gångerna har vi gjort i ordning hästen åt dig. Det går dels fortare om vi som är vana gör det men vi gör det främst av hänsyn till hästen. Det är lätt att man blir lite fumlig och nyper eller luggar hästen när man inte är van vid utrustningen. Däremot får du gärna gå in och bekanta dig med hästen en stund innan du ska rida. Du kan borsta den på halsen eller klappa och massera den lite, det tycker de som regel bättre om. Efter ridningen tar du hand om häst och utrustning, räkna med 20-30 min efterarbete.

Elever och de som har klippkort hjälper till att göra i ordning en häst både före och efter ridningen.

Du kan välja bort efterarbetet mot tillägg på 85 kr, meddelas och betalas vid bokning. Om du inte meddelat detta vid bokning så debiterar vi 125 kr för efterarbetet, om du väljer bort det på plats.

15 min Ponnyridning från ca 5 år.
90 min Ridning & samvaro med hästar från ca 6 år.
90 min Sommar/Höst/Vinterritt med fika från ca 8 år.

2-2,5 tim uteritt med fika vid havet från ca 13 år.

Grupper
Vi tar gärna emot sällskap på uppåt 12 personer. Sluten grupp kostar 1600 kr extra per grupp. Bokningsbart: Vissa perioder från fyra personer.

Klippkort
Klippkort för dig som ofta är med på uteritter och privatlektioner. Vanliga bokningsregler gäller även här. Kortet är personligt och gäller för ett år.
5 ggr 5 445 kr (elever 4 735 kr)
10 ggr 10 320 kr (elever 9 000 kr)

SOMMARKORT 2023

Uterittslektioner för orädda med ridvana till förmånligt paketpris under v30-33.
MÅNDAGAR: Skogsrundan 1,5 tim. Ca 4 km ridning och omvårdnad av sin ridhäst.
ONSDAGAR: Barbackan 2 tim. Ca 4 km ridning bl a till sommarhagen, paus och omvårdnad av beteshästar och sin ridhäst.
FREDAGAR (ej v 30): Skrittmixen 2 tim. Ca 6-7 km på väg, äng och skog i varierade tempon i skritt samt omvårdnad av sin ridhäst.
Pris: 5000 kr för upp till 8-10 ggr. Max 8 tillfällen förbokas vid bokning och ytterligare 2 tillfällen kan bokas på utan kostnad från v29 i mån av plats.
Kontakta oss: boka@islands-hastar.se