Vi erbjuder uteritter för både vana och ovana deltagare över 12 år nästan alla dagar hela året. Med anlagda ridvägar på den vackra halvön i Häringes naturreservat behöver vi inte rida i trafik eller bli skrapade mot trädstammar. Väljer du den längre ritten så stannar vi och fikar vid havet.

När du kommer till oss de första gångerna har vi gjort i ordning hästen åt dig. Det går dels fortare om vi som är vana gör det men vi gör det främst av hänsyn till hästen. Det är lätt att man blir lite fumlig och nyper eller luggar hästen när man inte är van vid utrustningen. Däremot får du gärna gå in och bekanta dig med hästen en stund innan du ska rida. Du kan borsta den på halsen eller klappa och massera den lite, det tycker de som regel bättre om. Efter ridningen tar du hand om häst och utrustning, räkna med 20-30 min efterarbete.

Elever och de som har klippkort hjälper till att göra i ordning en häst både före och efter ridningen.

Du kan välja bort efterarbetet mot tillägg på 85 kr, meddelas och betalas vid bokning. Om du inte meddelat detta vid bokning så debiterar vi 125 kr för efterarbetet, om du väljer bort det på plats.

Våra vanligaste (elever i ridskolan har 13 % rabatt på dessa)
1,5 tim 750 kr pp.
2-2,5 tim ink. kaffe/te (saft på begäran) och bulle 900 kr pp.

Ibland har vi möjlighet att boka in barn under 12 år.

Övriga
Skrittur med prova-på-spring 1 tim 450 kr pp. Från ca 6 år. Bokningsbart vissa datum.
1 tim ridning 600 kr pp. Ej bokningsbart på helger.
3 tim ink fika 1 250 kr.

Grupper
Vi tar gärna emot grupper på uppåt 12 personer. Bäst bokar vi er då på vardagar så att vi är klara senast vid 17 och ojämna söndagar ca kl 13.

Sluten grupp kostar 450 kr extra per grupp. Bokningsbart: Från en person på vardagar under lågsäsong. Från fyra personer på helger under lågsäsong.
Under högsäsong är det endast bokningsbart i mån av personal.

Klippkort för uteritter. För dig som ofta är med på uteritter. Vanliga bokningsregler gäller även här. Kortet är personligt och gäller ett år.
5 ggr kostar 3 375 kr (elever 2 940 kr)
10 ggr kostar 6 800 kr (elever 5 900 kr)