Visionen är att kunna utbilda elever hela vägen till en trygg ledare med många erfarenheter, upplevelser och lösningar för självständig ridning på egen eller lånad häst.
Detta förutsätter olika typer av hästar, vilket styr bl a hur mycket de kan arbeta i verksamheten. De hästar som arbetar lite i verksamheten kostar mycket mer än de som arbetar mer. För att inte höja priset kraftigt för alla ryttare så kostar det istället extra att rida en häst från den kategori som är dyrare att tillhandahålla. Därför introduceras nu olika kategorier av våra hästar.

Vilken individ som tillhör vilken kategori är föränderlig och samma häst kan därför tillhöra en kategori en period och en annan kategori en annan period.

Superhjälten
Denna häst går hel- eller deltid som elevhäst och rids till av personal vid behov. Den är väl lämpad för uppgiften och man kan vara trygg med hur den uppför sig. Beroende på många olika faktorer så kan ryttaren uppleva hästen väldigt olika att rida. Vi försöker matcha häst och ryttare så bra som möjligt och i den mån det går får elever rida samma häst två gånger i rad på lektionerna.

Du kan önska vilken typ av superhjälte du vill ha på alla aktiviteter (utan extra kostnad). 

Plushäst
Denna häst går endast deltid som elevhäst och rids däremellan av personalen. Den är van vid att oftare få hjälper av ryttaren som den förstår och följer därför hjälperna mer säkert än de som rids mer av elever.

Du kan önska en av plushästarna på lektion i ridskolan, på privatlektion och på uteritt.

Tilläggspris 45-60 min 300 kr och 90-120 min 450 kr.

 

Guldhäst
Denna häst utbildas för tävling av Sofie. Du kan önska en guldhäst på privatlektion.

Lektionspris 1 800 kr.

Sofie
sofie@islands-hastar.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *