Uppdaterad 2024-06-02

Anmäl intresse så försöker vi hitta en grupp som passar dig! Du kan inte anmäla dig själv där det finns plats eftersom övriga deltagares önskemål ska passa ihop med dina för bästa trivsel.

UTERIDGRUPPER

UTERIDGRUPP MED RIDLEDARE

Passar dig som: Vill rida lågintensivt utan så många ridtekniska övningar.

Vi rider en härlig ridtur på ca 7 km samtidigt som vi känner in och följer hästens rörelser. Vi fikar tillsammans under/efter ritten. Ca 2,5-3 tim. Maxvikt 80 kg. 3-4 tillf./termin. Max 7 p/grupp.  Ojämn söndag, ridvana krävs.

Pris:  3 651kr/ 4 868kr.

UTERIDGRUPP MED INSTRUKTÖR
Passar dig som:
Vill få hela paketet med hästmys, instruktioner, uteritt och fika.

Vi rider en härlig ridtur på ca 7 km samtidigt som instruktören undervisar utifrån ridskolans utbildningsplan. Instruktören ger tips och övningar på fikastunden under/efter ritten. Ca 2,5-3 tim. Maxvikt 80 kg. 3-4 tillf./termin. Max 7 p/grupp. Jämn lördag, ridvana krävs.

Pris:  3 651kr/ 4 868kr.

UTERIDSKOLA
Passar dig som:
Vill få ridundervisning utan att rida i ridhus eller på ridbana.

Vi håller till på ridvägarna runt stallet och undervisningen sker utifrån ridskolans utbildningsplan. 90 min med instruktör varav 60 min lektion. Maxvikt 80 kg. Max 7p/grupp. Jämna söndagar kl 10.30 & 12, ridvana krävs.

VÅRA VECKOGRUPPER

Passar dig som: Vill få varierad ridundervisning på ridbana, ovalbana och uteritter.

Deltagarna hos oss är lyhörda för hästarna och ska våga inverka bestämt.

Instruktörens roll här är, utöver att se till att ridningen sker säkert, även att ge eleverna instruktioner för lösgörande och samlande arbete för en stolt, hållbar häst med bibehållen motivation.

Måndagar 19 (18.30-20.15) vuxna mycket ridvana i islandshästens gångarter och form. Fullt.
Måndagar 20 (19.30-21) Nivå efter förfrågan. 6 lediga platser.
Tisdagar 19 (18.30-20) vuxna mycket ridvana i islandshästens gångarter och form. Lediga platser.
Tisdagar 20 (19.30-21) Nivå efter förfrågan. 6 lediga platser.
Onsdagar 18.15 (17.45-19.15) vuxna ridvana islandshästens gångarter. Fullt.
Onsdagar 19 (18.30-20.15) vuxna mycket ridvana i islandshästens gångarter och form. Lediga platser.
Onsdagar 20 (19.30-20.15) vuxna mycket ridvana i islandshästens gångarter och form. Fullt.
Torsdagar 18 (17.30-19) Flera lediga platser.
Torsdagar 19 (18.30-20.15) vuxna mycket ridvana i islandshästens gångarter och form. Fullt.
Torsdagar 20 (19.30-21.15) vuxna mycket ridvana i islandshästens gångarter och form. Fullt.

VÅRA HELGGRUPPER/VARANNAN VECKA

Jämn lördag kl 11 (10.30-12.15) vuxna ridvana i islandshästens gångarter. Fullt.

VÅRA BARNGRUPPER

För barnen kan vi erbjuda en härlig miljö med hästarna att utveckla sin hästkännedom i. För att bli en duktig ryttare behöver man veta hur en häst fungerar och man behöver vara mycket med hästarna för att det ska vara säkert. Säkerhet genom kunskap! Här ligger vår högsta prioritet även om ryttarens utveckling utifrån ridutbildningens klassiska steg är vårt långsiktiga mål.

Balans är ridningens grund och detsamma som väl utvecklad rörlighet. Vi tränar balans och följsamhet genom att barnen får röra sig mycket på hästarna. Vi vill att barnen ska känna sig trygga och känna glädje i ridningen. Både sits och kläder ska vara funktionella för övningarna, även om det inte är så bildskönt.

De barn som har kommit längre i sin utveckling kan få mer utmaning då möjlighet finns. Mer utmaning kan ges genom att rida hästar som det krävs att man inverkar mer på för att hålla rätt tempo och om hela gruppen flyter på så kan instruktören ge mer individuella instruktioner.

RIDLEKIS för barn ca 6-9 år med vuxen

Ni gör i ordning hästarna tillsammans med instruktör. Barnen rider och de vuxna leder hästarna ca 20 min utomhus, ej på ridbana. Ni får lära er grundläggande förståelse för hästen och tips för smidigare hästhantering. Syftet är att man ska kunna ha roligt tillsammans med hästarna även om man inte kan allting. Det är okej att göra fel. Det ska vara roligt att lära sig. 90 min/tillf. 8ggr Ht-24 jämn söndag kl 8.30-10. Max 7 barn/grupp.

Pris: 3 744kr. Avgiften avser barnet och en vuxen som kan hjälpa till.

BARN- /UNGDOMSGRUPP
Instruktörens roll här är att se till att ridningen sker säkert genom att hästar, utrustning och övningar är lämpliga för gruppen.

Ridningen sker på inhägnad ridbana, öppen ovalbana och uteritter utan att någon går bredvid och håller i hästen.

Många av hästarna är väldigt pigga och det kan vara en utmaning att hålla ett jämnt flyt i hela gruppen som är på ca sex deltagare.

Deltagarna är från ca 10 år och har mod, balans och koordination att kunna inverka på hästarna. De barn som har kommit längre i sin utveckling kan få mer utmaning då möjlighet finns. Mer utmaning kan ges genom att rida hästar som det krävs att man inverkar mer på för att hålla rätt tempo och om hela gruppen flyter på så kan instruktören ge mer individuella instruktioner.

Jämna lördagar 9-10.30, barn/ungdom 90 min med instruktör varav 30 min lektion. Lediga platser.
Tisdagar 17-18.30 (17.30-18.15), barn 75 min med instruktör varav 45 lektion. Lediga platser.
Tisdagar 17.45 (17.15-18.45), barn/ungdom 75 min med instruktör varav 45 lektion. Fullt.

Dessa grupper är anpassade efter barn med ridvana som enbart rider i denna grupp. De som rider mer än enbart i denna grupp utvecklas ofta i snabbare takt. För dem kan detta vara ett komplement för att få mer ridtid i sadeln men det är inte säkert att instruktören har möjlighet att utmana dem varje gång.

UNGDOMSGRUPP
Instruktörens roll här är, utöver att se till att ridningen sker säkert, även att ge eleverna instruktioner för lösgörande och samlande arbete. 75 min med instruktör varav 45 min lektion.

Ridningen sker på inhägnad ridbana, öppen ovalbana och uteritter utan att någon går bredvid och håller i hästen.

Deltagarna är från ca 12 år och har mod, balans och teknik för att kunna hålla hästarna i rätt tempo för att hålla ihop gruppen.

Denna grupp är anpassad efter ungdomar med flerårig ridvana som enbart rider i denna grupp. De som rider mer än enbart i denna grupp utvecklas ofta i snabbare takt. För dem kan detta vara ett komplement för att få mer ridtid i sadeln men det är inte säkert att instruktören har möjlighet att utmana dem varje gång.
Måndagar 17.30 (17-18.30) & 18.15 (17.45-19.15). Lediga platser.

Vill du veta mer?
Mejla kontakta@islands-hastar.se

eller boka vår Prova-på-lektion den 31 maj (klicka på aktiviteter och 31/5)

Boka övrigt på hälsa i Västerhaninge
TimeCenter