Hur många är man i en grupp?
Vi bokar in uppåt 8 ryttare i samma grupp men om det är samma sällskap så kan vi ta emot ca 12 ryttare. Vill ni vara färre så kan ni boka sluten grupp mot ett pristillägg.

Kan man boka uteritt även om man bara är en person?
Ja, men vissa perioder genomför vi uteritten endast då minst tre-fyra deltagare är bokade. Detta framgår i så fall tydligt vid bokningen.

Kan man få en sluten grupp?
Om ni vill rida ensam/ensamma med ledare så har vi störst chans att ta emot er på vardagar dagtid för det. Tilläggsavgift för sluten grupp tillkommer.
Du kan också boka alla platser på ett pass och välja själv hur många av dem du vill använda till dig och ditt sällskap.

Vad ska man ha för kläder?
På fötterna, det som passar bäst efter väder. Du behöver ingen sko med klack eftersom vi har ”burar” på stigbyglarna, vilka gör det omöjligt att glida igenom stigbygeln.

Ta på dig bekväma långbyxor utan kraftiga sömmar på insidan av benen eftersom du då riskerar att få skavsår. Thermobyxor rekommenderas vintertid.

Vädrets makter är inget vi rår på, så anpassa kläderna efter väder. Vi rider även vid regn så du bör ha med dig regnkläder vid risk för nederbörd.
Hjälm finns att låna. Regnkläder och en del varma kläder och vantar finns att låna, dock i begränsat antal och storlek.

Kan man hyra häst och rida ut själv?
Nej.

När har ni uteritter?
Vi har uteritter nästan hela året runt. Under läsåret 2023/2024 hade vi färre uteritter pga samarbete med Naturbruksskola men öppnar återigen upp för fler uteritter nu.

Vad ingår i fika?
Kaffe eller te (ange vid bokning om du hellre vill ha saft) och muffins.

Kan man rida när det är snö och is?
Vintertid har hästarna broddar i skorna, så att de får bra fäste även på isigt underlag. För att förhindra snöstyltor så har hästarna även s. k. snösulor som pressar ut snön ur hovarna.

Rida vid dåligt väder?
Sällan är det så dåligt väder att man störs av det under en vanlig uteritt, om man klär sig ordentligt. Regn, blåst, snö, kyla och åska hör liksom vädret till i detta land. Det är ofta mäktigt att rida i sådant väder och härligt att sen komma in. Vi rider inte om det blixtrar.

Hur gammal måste man vara?
Vi har olika åldersgränser på olika ritter. Ca 8 år (undantag enligt ö.k.) på den kortare och 13 år för ovana ryttare (undantag enligt ö.k.) på den längre.

Hur mycket får man väga?
Vi har en riktlinje på 80 kg som maxvikt men en del hästar ska inte bära så tungt och andra klarar mer. Det beror väldigt mycket på hur både hästen och ryttaren bär sig. En lätt men obalanserad, stel och rädd ryttare kan vara mycket jobbigare för hästen att bära än en tung men centrerad och avspänd ryttare. Vi pratar gärna om det på telefon om det är gränsfall eller tveksamheter.

Boka tid i Västerhaninge
TimeCenter