Före lektionen

När du kommer till oss så har vi skrivit ditt namn vid den tilldelade hästens namn på en stor whiteboardtavla. Den hänger väl synlig för dig direkt då du kommer in i stallet.

Du kommer 30 minuter innan lektionen och gör ev. i ordning din tilldelade häst själv.

Tänk minst 3 positiva tankar om dig själv och din tilldelade häst innan du går in i boxen.

Kolla att hästens alla skor sitter på, kratsa sen hästens hovar, ta tempen på hästen, smörj hästens mungipor och därefter borsta, sadla och tränsa den.

När din lektion börjar så får du ta ut hästen, stäng boxdörren efter dig och om det är en vuxengrupp med ridvana och ni känner hästarna så får ni sitta upp utanför stallet eller på ridbanan, även om instruktören inte är med. Ta gärna med dig ett spö till lektionen (finns att låna i stallet) men du får inte sitta upp utan att ha kollat av det med ridläraren först.

Varje lektion är planerad i förväg utifrån gruppens nivå, önskemål och terminsplanering.

Efter lektionen

Du lämnar över hästen till efterkommande ryttare eller så tar du hand om hästen och utrustningen själv. Borsta igenom pälsen där sadeln legat och gör rent allt läder. Sätt på skydd på sadeln och eventuellt täcke på hästen. Efter sista lektionen uppskattas hjälp med att ta ut/in hästar och eventuellt lägga in foder/vatten.

Max ett teoritillfälle per termin. Vi rider utomhus i alla väder, på ridbanan eller ovalbanan och ibland uteritt.

Vårterminen 2024

8 jan-12 juni

Uppehåll:
Sportlov v 9, påsklov v 14, ons 1 maj, tor 9 maj & 6 juni.Höstterminen 2024

19 aug – 20 dec.

Uppehåll:
Höstlov v 44