Aktiviteter som kan bokas

Ridskoleelever har 13% rabatt på dessa aktiviteter och kommer i god tid för att göra i ordning sin tilldelade häst.

Kort ridtur runt slottet
Från ca 5 år. 15 min Ridning runt slottet, vår personal går med. Max en medföljande promenerar. Inga hundar eller barnvagnar kan följa med. Total tid 15 min.
Pris 156kr/15 min
Bokas vissa datum kl 15.30 samt hög tillgänglighet på loven med någon dags framförhållning.

Hästhäng 1 tim
Att vi människor mår bra av djur är ingen hemlighet. Hästens betydelse för oss har varit otroligt viktig och vi har mycket att tacka den för. Den har burit oss, dragit fram våra vagnar, plöjt våra åkrar och kämpat för oss i strid. På Island som våra hästar härstammar från har den haft en än mer betydande roll för det isländska folket.
Denna stund ägnar vi åt hästen i hagen eller stallet beroende på vädret. Vi lyssnar på hästarnas rofyllda tuggande, utforskar hur hästen trivs att bli borstad eller berörd. Ta en stund och stå med händerna mot hästens sida och känn hur hästens andetag påverkar dig eller försök att fånga hästens intresse för dig och se hur nyfiken den kan vara.
Vår personal möter dig i stallet och hjälper dig att matcha en häst att hänga med. Personalen kommer att finnas i närheten men du kan även välja att vara för dig själv med hästen om du vill. Totalt 1 tim.
Pris 250 kr
Bokas vissa datum kl 15.30.
Tillval: Privat tid då stallet är stängt för andra besökare. Kontakta oss för mer info.

Aktivitetsbanan
Träna upp din förmåga att kommunicera med kroppsspråk i positiv anda och anpassa dig efter hästens natur för att lotsa den genom en bana med bommar och koner där uppgifterna kan vara lite kluriga att lösa. Ca 30 min på banan + tid när vi hjälps åt att ta fram och ta bort banan samt ta hand om hästarna. Totalt ca 1 tim.
Pris 350 kr
Bokas fredagar kl 9-16

Ridning & samvaro
För barn från ca 6 år, ungdomar och vuxna. Upplev naturen runt Häringes naturreservat och samvaron med våra islandshästar. Häst- och stallpyssel före och efter ridning. Ca 30 min Ridning i naturen, vår personal går med. Barn (eller vuxen) rider och max en medföljande promenerar. Inga hundar eller barnvagnar kan följa med. Total tid ca 1,5 tim.
Pris 950kr
Bokas vissa datum kl 13 eller enligt önskemål.

2 tim Skrittmix
Vi gör i ordning hästarna och rider ca 6-7 km på väg, äng och skog i varierade tempon i skritt. Passar dig som gillar att träna sidvärts, skolor och att rida hästen i varierad form. Valfritt att rida barbacka. Personal hjälper till att göra i ordning hästarna före och efter. Viktgräns 85kg. Total tid ca 2 tim.
Pris 885kr
*Pris 350kr för ryttare med ridvana 8
Vissa datum

Vandring
Hästarnas fyrtaktiga skritt påverkar oss till att landa i oss själva på ett sätt som kan återupplevas om och om igen i åratal. Vi leder dem en tur på ca 4 km i naturreservatet där vi ser både havet och många djur både i luften, på vattnet och på land. Någonstans längs vägen stannar vi och fikar med det som hästarna har burit med sig i packväskor (som även rymmer era jackor /extra kläder och vattenflaskor). Mindre barn kan få sitta på hästen när benen inte orkar bära.

Guide följer alltid med. Minst 2 hästar och max 16 hästar i samma gupp. Meddela vid bokning om du vill bli tilldelad en häst att leda själv under vandringen. Genomförs vid minst 4 betalande. Total tid ca 2 timmar.
Pris 450 kr
Bokas vissa datum kl 10.

Chokladrundan
Vi gör i ordning hästarna tillsammans i stallet, rider i ca 4 km och avslutar med att pyssla om hästarna. Vi fikar med varm choklad (kaffe/te om någon önskar) och muffins i stallet efteråt. Minst en vuxen måste rida med. Förälder/vuxen ansvarar för sitt barn. Ridning + häst- och stallmys. Total tid ca 2 tim.
Pris 1100kr
Bokas vissa datum kl 10.

60 min Kvällsritt ink hästmys
Vi rider i skritt och tölt anpassat efter gruppen. Från 13 år eller ca 8 år om barnet kan styra och reglera tempo bestämt. Barn rider med ridvan vuxen. Personal finns i stallet före och efter men deltagarna pysslar själva om sina hästar. Viktgräns 80 kg, kan variera på olika bokningar. Total tid ca 2 tim.
Pris 1250kr
Bokas vissa datum kl 17.15 eller 19.15.

Skogstur upp och ner
Ca 4 km ridning med bl a kuperad terräng. Du ska vara orädd och ha tillräcklig balans för att stå upp i stigbyglarna och hålla dig i manen om hästen tar ett skutt uppför en brant eller över ett dike. Du behöver kunna både sitta av och sitta upp ute i skogen. Personal hjälper till att göra i ordning hästarna före och efter. Ca 45-60 min ridning samt tid för att ta hand om sin ridhäst. Total tid ca 1,5 tim.
Pris 1100kr
Vissa datum

2 tim Barbacka
Cirka 4 km ridning bl a till sommarhagen, paus och omvårdnad av beteshästar och sin ridhäst. Totalt ca 2 tim.
Pris 885kr
Bokas vissa datum under sommaren

Vår/Sommar/Höst/Vinterritt med havsutsikt och fika (Säsongsritt)
Vi rider i skritt och tölt anpassat efter gruppen i ca 4km, ca 45-60 min. Från 13 år eller ca 8 år om barnet kan styra och reglera tempo bestämt. Barn rider med ridvan vuxen. Hästarna görs klara av personalen och efteråt hjälps vi åt att ta hand om hästarna innan vi fikar. Viktgräns ca 65-95 kg, kan variera på olika bokningar. Total tid ca 1,5 tim.
Pris 1100kr
Bokas vissa datum kl 13.

1 tim Uteritt med fartigare tempo
Vi rider ca 4-6 km i skritt och tölt med högre intensitet och om hästarna är i balans så tar vi även någon galopp. Från 13 år. Ridvana krävs. Max 80 kg för att kunna boka just dessa platser. Det kan gå bra att boka yngre ridvana deltagare men kontakta oss då innan bokning. Personal hjälper till att göra i ordning hästarna före och efter. Total tid ca 1,5 tim.
Pris 1250kr.
Bokas vissa datum kl 13.

Långa galopper ca 2 tim
För vana ryttare som kan följa med hästen i lätt sits med mjuk hand. Personal hjälper till att göra i ordning hästarna före och efter. Max vikt 70kg. Total tid ca 2-2,5 tim.
Pris 1560kr.
Bokas vissa datum kl 10.

2 tim uteritt med fika vid havet
Vi rider i skritt och tölt anpassat efter gruppen i ca 7-8 km, ca 2 timmar inklusive fika vid havet. Från 13 år. Viktgräns ca 80 kg, kan variera på olika bokningar. Total tid ca 2,5 tim.
Pris 1560kr
Bokas vissa datum kl 10.

60 min grupplektion på ridbana
För ryttare från 13 år. Vi börjar med att dela ut hästar och göra i ordning dem tillsammans.   Lektion anpassas efter underlag och önskemål. Efteråt hjälps vi åt att ta hand om hästarna. Max vikt 80kg. Total tid drygt 1,5 tim.
Pris 822kr
Bokas vissa datum.

Privatlektion
Ridskoleelever hos Sofie kommer 30 min innan och gör i ordning sin tilldelade häst.
Övriga deltagare som inte är van vid att göra i ordning just våra hästar får hjälp att göra i ordning sin häst både före och efter lektionen. Detta debiteras med 200 kr utöver lektionspriset. Total tid lektionen + ca 30 min.
Pris 600-800kr 30 min 1 x Klippkort gäller
Pris 1200-1600kr 60 min 2 x Klippkort gäller
Bokas vissa datum kl 9 eller enligt önskemål

Lektionen börjar i stallet, fortsätter med ridförberedande övningar från marken och följs av uppsutten träning på ridbana eller uteritt. Här kommer förslag på vad du kan önska att träna på under lektionen.

  •  Tölt 1 – Här ordnar vi så att du lyckas med tölten, för dig som inte har töltat förut eller ridit på hästar som ”fallit ur” tölten.
  • Tölt 2 – Här förklarar vi vad tölten är för gångart och vilka förutsättningar man behöver i både häst och ryttare för att kunna tölta.
  • Tölt 3 – Här tränar vi töltövergångar som ett steg i att kunna rida hästen lösgjord.
  • Tölt 4 – Här tränar vi samlande övningar och tempoväxlingar i tölt. Du behöver kunna rida sidvärts och känna till skolorna öppna och sluta.
  • Eget önskemål kan vara liknande målsättning som ovanstående men i andra gångarter eller sits och inverkningar.

60 min Privatlektion under uteritt för Sofie på reaktiv häst

Här får du chansen att under ordnade former rida en häst som är mycket reaktiv. Instruktören rider med på en mindre reaktiv häst så att du kan byta ifall det känns för mycket. Du behöver ridvana och vilja att utöka din komfortzon för att uppskatta detta. Önska gärna inriktning för att vi ska kunna planera på bästa sätt:

  1. Tränar grunder för bättre balans och harmoni i ekipaget.
  2. Hästen mellan hand och skänkel. Skön känsla när man får till det, som att bli ett med hästen.
  3. Prova högre tempo i tölt.
  4. Hög energinivå med snabba halvhalter/ tempoväxlingar i tölt.

Pris 1600kr för 60 min.
Bokas enligt kalender eller önskemål.

Boka övrigt på hälsa i Västerhaninge
TimeCenter